شله زرد؛ نکات طلایی برای پختن بهتر شله‌ زرد | وب سایت بنیتو

شله زرد؛ نکات طلایی برای پختن بهتر شله‌ زرد

شله‌ زرد از جمله دسرهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولا در مراسم مذهبی و برای به جا آوردن رسم «نذری» پخته می‌شود. اما نکات طلایی پختن شله‌ زرد نذری خوشمزه را می‌دانید؟

مقدار موادی که در اینجا برای شما می‌گوییم برای چهار پیاله شله‌ زرد است. شما برای تهیه شله‌ زرد نذری به تعداد بیشتر می‌توانید این مواد را به نسبت تعداد نفرات چند برابر کنید.
برنج مرغوب: ۱ فنجان
آب: ۶ فنجان
شکر: ۲ فنجان
خلال بادام: ۴/۱ فنجان
کره: به مقدار دلخواه
زعفرام آسیاب و دم شده: ۲/۱ فنجان
پودر هل: ۴/۱ قاشق چایخوری
گلاب: ۲/۱ فنجان
خلال پسته، خلال بادام و دارچین برای تزیین به مقدار دلخواه

طرز تهیه شله‌‌ زرد نذری

برنج را بشورید و از شب قبل خیس کنید. برنج را داخل قابلمه بریزید و شش فنجان آب روی آن بریزید. بعد از به جوش آمدن آب و برنج حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد. برنج باید کاملا بپزد و وا برود و به اصطلاح شفته شود. بعد از حدود یک‌ ساعت شکر را اضافه کنید. سپس کره و نصف مقدار زغفران را اضافه می‌کنیم. شعله گاز باید بسیار ملایم باشد و شله‌زرد تا مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. مقدار آب شله زرد بستگی به نوع برنج دارد اگر مقدار آب کم بود می توانید به برنج آب اضافه کنید و اگر مقدار آب شله زرد زیاد بود صبر کنید تا آب شله زرد به خوبی بخار شود. اما یادتان باشد تا قبل از اضافه کردن شکر به برنج به آن آب اضافه نکنید. شکر آب می‌اندازد.
کل زمان لازم برای پخت شله‌زرد ۲ تا سه ساعت است. زمانی که شله‌زرد به غلظت دلخواه‌تان رسید هل، بقیه زعفران، گلاب و خلال بادام را اضافه کنید.
 
در اواسط پخت شله‌ زرد و زمانی که می‌خواهید شکر را اضافه کنید، بقیه زعفران دم کرده را به شله‌زرد اضافه کنید، تمام زعفران را در این مرحله اضافه نکنید و کمی برای مرحله پایانی باقی بگذارید. بعد از این‌که شله‌ زرد چند جوش زد و مقداری غلیظ‌‌تر شد در مرحله آخر گلاب و مقدار باقی مانده زعفران را به شله‌زرد اضافه کنید.
نکته مهم: بهترین هل برای شله‌زرد هل سفید است که مخصوص شیرینی‌پزی است. هل را بکوبید و به روش بن‌ماری و به صورت غیر‌مستقیم و با بخار آب دم کنید. روش کار به این صورت است که در یک ظرف گود مقداری آب بریزید و آب را به دمای جوش برسانید. در یک ظرف کوچک‌تر و نکشن هل‌های کوبیده شده را با مقدار کمی آب بریزید و روی ظرف بزرگ‌تر آبش به جوش آمده قرار دهید. وقتی که آب ظرف بزرگ‌تر به جوش آمد و بخار کرد، بخار این آب سبب می‌شود که هل در آب تقطیر شود و آب بوی خوش هل را به خودش بگیرد. آب هل را صاف کنید و به شله‌زرد اضافه کنید.

نکات طلایی و مهم یک شله زرد خوشمزه

*یادتان باشد شکر را حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.

*برای درست کردن شله‌زرد به مقدار زیاد نسبت‌ها به این ترتیب زیاد می‌شوند: مقدار شکر دو برابر برنج می‌شود و مقدار آب پنج برابر برنج. هر مقداری که می‌خواهید شله‌زرد درست کنید این نسبت‌ها را به یاد داشته باشید و رعایت کنید.

*برای تهیه شله‌زرد برخی از برنج نیم‌دانه و بعضی هم ترجیح می‌دهند از برنج کامل استفاده کنند. در هر صورت برنج شما باید مرغوب و ایرانی باشد. اگر قصد دارید از برنج کامل استفاده کنید حتما از ۲۴ ساعت قبل باید برنج را بخیسانید و سپس آن‌ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و به مدت ۱۲ ساعت در معرض آفتاب قرار دهید تا برنج‌ها خشک شوند. وقتی که برنج‌ها کاملا خشک شد با کف دست برنج‌ها را بسابید و خرد کنید. سپس آب و بخشی از زعفران آب را روی برنج‌هایی که با دست سابیده و خرد کرده‌اید بریزید.

* یادتان باشد اگر قصد دارید از دانه برنج برای پختن شله‌زرد استفاده کنید زمان پخت آن برای شله‌زرد زیاد می‌شود و برنج‌ها از وسط نصف می‌شوند و ظاهر خوبی به شله‌زرد نمی‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *