مرغ بریان؛ ۲ طرز تهیه برای مرغ بریان زعفرانی و مرغ تندوری هندی | وب سایت بنیتو

مرغ بریان؛ ۲ طرز تهیه برای مرغ بریان زعفرانی و مرغ تندوری هندی

«مرغ بریان» یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین غذاها در سرتاسر دنیاست که برخی آن را با طعم تند می‌پسندد که در آن صورت تبدیل می‌شود به «مرغ تندوری». مرغ بریان و مرغ تندوری را در مناطق مختلف دنیا به روش‌های مختلف و با ادویه‌ها و چاشنی‌های مختلف درست می‌کنند. این روزها افراد ترجیح می‌دهند مرغ بریان و مرغ تندوری را در رستوران میل کنند اما آماده کردن و درست کردن مرغ بریان و نیز مرغ تندوری، برخلاف نام‌شان کار چندان سختی نیست.

 

مواد لازممرغ بریان

 

مرغ متوسط: ۱ عدد (یک تا یک و نیم کیلوگرمی)

زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه

پیاز بزرگ: ۱ عدد خرده شده

گوجه گیلاسی: ۲۰۰ گرم

فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد خرد ضده

آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و قرمز، دارچین: به مقدار دلخواه

هویج خام: ۱ عدد

آب: ۱ فنجان

 

طرز تهیه مرغ بریان

 

برای درست کردن مرغ بریان نباید پوست مرغ را جدا کنید. ۲ تا ۳ ساعت قبل از پخت مرغ را با زعفران دم کرده، دارچین و پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه مزه‌دار کنید. تمام قسمت‌های مرغ به خصوص داخل شکم مرغ را به این ادویه‌ها آغشته کنید. حالا زیر پوست مرغ را با پیاز خرد شده و گوجه گیلاسی پر کنید. با سر چاقو چند سوراخ روی پوست مرغ ایجاد کنید و داخل آن‌ها را با آب لیموترش و زعفران دم کرده پر کنید. اگر زیر پوست مرغ روغن زیتون و نمک هم بریزید طعم لذیذ آن چند برابر می‌شود.

مرغ آغشته به مواد و ادویه‌های مختلف را در یک کیسه پلاستیکی مخصوص فر بگذارید و برای این‌که بوی زهم مرغ را بگیرید یک عدد هویج خام را خرد کنید و داخل کیسه پلاستیکی در کنار مرغ بریزید. مرغ مزه‌دار شده را به همین صورت به مدت ۲ تا سه ساعت در یخچال بگذارید.

بعد از ۲ تا ۳ ساعت ساعت کیسه پلاستیک مخصوص پخت و پز را از بخچال بیرون بیاورید. فراموش نکنید که برای پخت بهتر مرغ یک استکان آب داخل کیسه پلاستیکی مخصوص فر بریزید.

فر را گرم کنید و روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. درب کیسه پلاستیکی مخصوص فر را خوب ببندید و سفت کنید و داخل سینی فر بگذارید. سینی فر را به داخل فر منتقل کنید و برای پخت مرغ ۲ ساعت به آن زمان بدهید. در ۲۰ دقیقه پایانی پخت، مرغ را از فر بیرون بیاورید، کیسه پلاستیکی را باز کنید و مرغ را از آن خارج کنید و با دوباره مقداری زعفران دم‌کرده، کره یا روغن حیوانی تمام قسمت‌های آن را مزه‌دار کنید. سینی فر را دوباره داخل فر بگذارید و در حین پخت در بیست دقیقه پایانی مرغ را چند بار زیر و رو کنید تا تمام قسمت‌های آن خوب سرخ و طلایی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *